Спрощенці сплатили єдиного податку в півтора разу більше

07 Сер 2013 / 07:55 | Переглядів: 1586

підприємець

На 11,5 млн. грн. єдиного податку більше, ніж минулоріч сплатили суб'єкти господарювання Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області, які обрали спрощену систему оподаткування, протягом січня-липня цього року. Про це повідомив заступник начальника інспекції Василь Кравець. Він зазначив, що цьогоріч спрощенці сплатили 33,6 млн. грн. єдиного податку, що в півтора разу більше, ніж минулоріч.

При чому майже 72 відсотки надходжень цього платежу сплатили приватні підприємці, а це 24,2 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це на 8,2 млн. грн. більше. Від підприємств-спрощенців надійшло понад 9,4 млн. грн. єдиного податку, що на 3,3 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

„Позитивна тенденція щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається з часу запровадження „нових правил” ведення підприємницької діяльності для суб'єктів господарювання спрощеної системи оподаткування,” - роз'яснив Василь Тарасович. Він також нагадав, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % (за умови сплати ПДВ) до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. Платники цього податку також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.