Сприяння працевлаштуванню — головна мета центру зайнятості

25 Лис 2014 / 12:26 | Переглядів: 1662

зайнятість круглий стіл

В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень - жовтень 2014 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовані 4021 незайнятий громадянин.

Відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, у січні - жовтні 2014 року 55 осіб направлені на громадські роботи у ТОВ " Тернопіль Комунал сервіс" для благоустрою території міста та 826 чол. на роботи тимчасового характеру.

З початку 2014 року 70 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 24 жінки, 45 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 18278,7 грн.

Закон України "Про зайнятість населення" передбачає стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них за направленням центру зайнятості безробітних, які не спроможні на рівних конкурувати на ринку праці та потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню шляхом виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. За січень - жовтень 2014 року по 77 підприємствах, які юридично зареєстровані у місті Тернополі та прийняли на роботу 105 безробітних Тернополя та Тернопільського району прийнято рішення про компенсацію роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.