Сплатили податки за кордоном? Відзвітуйтесь в Україні

01 Бер 2017 / 05:17 | Переглядів: 1990

податкова ДФС

При отриманні в минулому році іноземних доходів громадяни зобов'язані подати річну податкову декларацію до 1 травня 2017 року. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Нагадуємо, що платникам варто врахувати дію міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування, які дають можливість зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном.

Так, відповідно до п. 13.5 ст. 13 Податкового кодексу України, для отримання права назарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов'язаний отримати віддержавного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, довідку про суму сплаченого податку та збору, атакож про базу та/або об'єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації увідповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Детальні консультації та практична допомога у заповненні декларації про майновий стан ідоходи, а також відвідати відповідні тренінги можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул.Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.