Сплата земельного податку

21 Вер 2014 / 06:32 | Переглядів: 2466

земля поле

Маю велику присадибну ділянку. Тому, щоб не орендувати, вирішив побудувати у себе невелике приміщення під магазин. Скажіть, як я тепер маю сплачувати земельний податок?

Звертаємо вашу увагу на Статтю 38 Земельного кодексу, де встановлено, що до земель житлової та громадської забудови належать ділянки в межах населених пунктів, які використовують для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування.

Тому, при розміщенні на власній присадибній ділянці об'єкта торгівлі (малої архітектурної форми або іншої будівлі, необхідної для здійснення торгівлі), її цільове призначення змінюється, оскільки належить до іншої категорії земель.

І, якщо ви розмістите магазин на вказаній ділянці, то сплачуватимете за площу під будівлею (магазином) з урахуванням прибудинкової території. Ставка податку становитиме 1% від нормативної грошової оцінки даної ділянки.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.