Сплата збору за спеціальне користування води

01 Сер 2014 / 12:49 | Переглядів: 1804

Вода

Наш салон краси сплачує орендодавцю комунальні послуги за орендоване приміщення. Скажіть, хто повинен сплачувати збір за спеціальне користування води?

Відповідно до Податкового кодексу, збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших користувачів) водних об'єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

За обсяги води, переданої водокористувачем-постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору на поставку води, збір обчислюється і сплачується таким водокористувачем-постачальником.

Органи, що видають дозволи на спеціальне водокористування, щороку, до 20 січня подають контролюючим органам водного господарства інформацію про водокористувачів, яким видано такі дозволи. Відповідно, ці водокористувачі, щороку, до 20 січня подають контролюючим органам та органам водного господарства перелік водокористувачів-абонентів.

У разі зміни умов водокористування, видачі протягом року нових дозволів на спеціальне водокористування, укладення договорів на поставку води, водокористувачі, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, зобов'язані протягом 10 днів повідомити про це контролюючим органам та органам водного господарства. Таким чином, у разі сплати орендарем орендодавцю за договором оренди комунальних послуг (у тому числі плати за користування водою), платником збору за спеціальне використання води є орендодавець.

При цьому, орендар буде вторинним водокористувачем і платником збору за спеціальне водокористування у разі укладання договору на поставку води.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.