Співвласники нерухомості можуть узгоджувати між собою, хто з них сплачуватиме податок

05 Чер 2015 / 08:19 | Переглядів: 1449

Співвласники нерухомості можуть узгоджувати між собою,  хто з них сплачуватиме податок

У разі, коли об'єкт житлової або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом.

Фізичні особи - співвласники такої житлової нерухомості, можуть повідомити в податкову інспекцію про визначеного платника податку. Для цього необхідно звернутись з письмовою заявою за місцем реєстрації власника житлової нерухомості.

Якщо ж об'єкт житлової або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, або в сумісній власності і поділений між ними в натурі, то платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.