Шахраї знову влаштовують «перевірки» підприємцям

10 Гру 2014 / 14:04 | Переглядів: 1723

аудит

Спроби шахрайським шляхом виманити гроші у підприємців знову відновилися на Тернопіллі.

Зокрема, зловмисники телефонують з одноразової телефонної картки і представляються довіреними особами посадовців Головного управління ДФС у Тернопільській області та вимагають кошти для залагодження так званих перевірок чи на якісь інші нагальні потреби.

Схожі авантюри мали місце уже кілька разів протягом цього року майже у всіх районах області. Схеми були різні. Скажімо, від імені начальника районної податкової інспекції у власників закладів громадського харчування "просили" терміново поповнити рахунки мобільного зв'язку на кілька тисяч гривень. Або ж під виглядом районних податківців пропонували пом'якшити результати перевірок, звісно, за чималеньку суму.

Діють аферисти через посередників. Переважно цю роль виконують таксисти, які нічого не знаючи про шахрайську схему і виконуючи лише функцію отримання та передачі грошей, стають співучасниками злочинних дій.

Для прикладу, надаємо номери телефонів, із яких упродовж року шахраї здійснювали дзвінки з метою отримання від підприємців області грошових коштів чи інших матеріальних благ: 093-473-45-78, 093-860-32-28, 093-903-46-81.

Наразі слідчим відділом Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області за матеріалами відділу власної безпеки ГУ ДФС у Тернопільській області відкрите кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України про факт вчинення шахрайських дій з боку невідомих осіб, які, представляючись службовими особами ГУ ДФС у Тернопільській області, намагалась незаконно заволодіти грошовими коштами суб'єктів господарювання області.

Наголошуємо, що посадові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не давали.

Отож, наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Довідково. Про подібні випадки шахрайства суб'єктам господарювання слід негайно повідомляти на "телефон довіри", який працює щоденно в цілодобовому режимі за номером 23-63-92, а також за номерами 43-46-38, 098-992-42-82 або особисто звертатися у відділ власної безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1, каб. 705, 707.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.