Сергій Тігіпко кризи не відчуває

11 Лип 2012 / 08:29 | 1 коментар | Переглядів: 2249

Тигіпко

Віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко закликав представників опозиції не політизувати ситуацію і не лякати людей наближенням кризових явищ в українській економіці.

"Сьогодні ми маємо економічне зростання, стабільні ціни, зростання обсягів внутрішньої торгівлі. Не потрібно перебільшувати проблеми і лякати людей кризою", - заявив Сергій Тігіпко в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Однак, за його словами, вітчизняна економіка в значній мірі залежить від ситуації на ринках збуту української продукції, насамперед, у Європі, де сповільнилося економічне зростання. Тому Україні потрібно продумати план дій на випадок посилення економічної кризи у Європі.

"Ми знаємо, що потрібно робити, якщо там виникнуть проблеми. Перше - стимулювати внутрішній попит, друге - допомогти найбіднішим людям, третє - максимально підтримати бізнес, четверте - стимулювати місцеві власті до залучення інвесторів", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Чиновник зазначив, що соціальні ініціативи Президента у значній мірі підтримали найменш заможних і стали стимулом для розвитку внутрішнього ринку.

На думку віце-прем'єр-міністра, Україні потрібен комплексний підхід на випадок посилення кризових явищ у світовій економіці. "Те, що ми зробили, реалізуючи соціальні ініціативи Президента, - це правильний крок у будь-якій ситуації, - заявив Тігіпко. - Ми підвищили трудові пенсії для 12,9 млн осіб, почали підвищувати пенсії військовим, підвищили виплати інвалідам війни, інвалідам Чорнобиля, регресникам.

Зараз потрібно стимулювати великі інвестиційні проекти та іпотеку. І, нарешті, потрібно максимально підтримати бізнес і стимулювати ринок праці. У цьому допоможе закон про зайнятість, який ми нещодавно прийняли", - зазначив Тігіпко.

"Якщо буде необхідність - Уряд готовий реагувати на кризу відповідно. Зараз такої необхідності немає", - підсумував віце-прем'єр-міністр.

Джерело: "ForUm"

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.