Рубка придорожніх насаджень

06 Сер 2014 / 17:14 | Переглядів: 1976

податкова будівля

Ми проводимо рубку придорожніх насаджень в межах смуг відведення автомобільних доріг. Чи потрібно нам сплачувати збір за спеціальне використання лісових ресурсів?

Статтею 329 Податкового кодексу України визначено, що платниками збору є лісокористувачі - юридичні особи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження з України або виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, фізичні особи (крім фізичних осіб, які мають право безоплатно без видачі спеціального дозволу використовувати лісові ресурси відповідно до лісового законодавства). Також ними є - фізичні особи - підприємці, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

Також хочемо зазначити, що об'єктом оподаткування збором є, деревина, заготовлена під час проведення заходів з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю, у зв'язку з будівництвом гідровузлів, трубопроводів, шляхів тощо.

У вашому випадку, проведення рубок придорожніх насаджень в межах смуг відведення автомобільних доріг загального користування, які належать до лісового фонду України, повинно здійснюватися на підставі лісорубного квитка і ними повинні складатися та подаватися розрахунки збору та сплачуватися збір за спеціальне використання лісових ресурсів.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.