Розваги і єдиний податок

15 Лип 2013 / 16:55 | Переглядів: 2884

Телефон

Я приватний підприємець - спрощенець. На літній період планую закупити дитячі надувні гірки, басейни, батути, водяні кулі та надавати такі атракціонні розважальні послуги відпочиваючим біля Одеси та у Криму. Однак, прочитав, що це може розцінюватись як гастрольна діяльність, яка є забороненою для підприємців на спрощеній системі оподаткування. Як бути?

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області.

Так, дійсно в статті 291 Податкового кодексу зазначено, що не можуть бути платниками єдиного податку не тільки фізичні особи - підприємці, але і юридичні особи, які здійснюють діяльність з організації та проведення гастрольних заходів. Щоб розібратись, що мається на увазі під “гастрольними заходами”, потрібно звернутись до спеціального законодавства, а саме до Закону України ”Про гастрольні заходи в Україні”. Тут зазначено, що гастрольні заходи - це видовищні заходи (фестивалі, концерти, вистави, лекційно - концертні, розважальні програми, виступи пересувних циркових колективів, пересувні механізовані атракціони типу ”Луна - парк ” тощо). Чи відносяться Ваші послуги до перелічених?

У 2006 році наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій № 110 були затверджені Правила будови й безпечної експлуатації атракціонної техніки, які чинні і сьогодні. Отож, відповідно до пункту 2.1.5 даних Правил механізовані атракціони - це ті, у якому відвідувачі пересуваються завдяки різним видам енергії, за винятком енергії людини і сили тяжіння. А у пункті 2.1.6 визначено, що атракціон немеханізований - це атракціон, у якому відвідувачі пересуваються тільки завдяки енергії людини і сили тяжіння. Тобто, можна прийти до висновку що діяльність з надання зазначених Вами послуг не підпадає під заборону здійснювати діяльність на спрощеній системі оподаткування при відповідності та дотриманні вимог, встановлених Податковим кодексом.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.