Роман Навроцький: Пенсії в кредит – ще одне свідчення того, що діючий режим доводить Україну до краху

19 Лис 2013 / 10:04 | Переглядів: 2181

Навроцький Роман студійна фото

7 листопада 2013 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яким продемонстрував, що в країні розвалюється система державних фінансів. Урядовці підтримали проект, який вніс зміни до постанови КМУ від 11 лютого 2013 року "Про бюджет Пенсійного фонду України на 2013 рік", зокрема, новий документ дозволяє Пенсійному фонду залучати кредити для виконання своїх обов'язків.

Вдатися до таких крайніх дій представники Кабміну вирішили через те, що на рахунках казначейства близько 410 млн. грн., а це основне джерело перерахування фінансів на покриття дефіциту пенсійного фонду. Наразі бюджетних коштів немає, тому з'явилася необхідність залучати приватні. У минулі роки Україна позичала гроші в МВФ, які направляла на рахунки казначейства, а звідти до пенсійного фонду. Та коли довелося віддавати фінанси, а повертати не було чого, - влада вирішила взяти новий кредит, щоб покрити борг за попередній. Маємо замкнуте коло: беремо позику, а потім, щоб її віддати - влізаємо у ще один кредит. Україна на порозі дефолту. Зараз у державі виникла складна ситуація, яка може призвести країну до краху, і щоб вийти з неї будь-яким способом, діюча влада вдається у крайнощі - звертається за грошима уже до комерційних банків, а ті, зрозуміло, братимуть кошти в Нацбанку. Очевидно, що це може стати причиною інфляції.

Українці вже звикли до того, що в державі часто затримують і боргують зарплати, не вистачає коштів на доступне житло, на фінансування освітніх закладів, на ремонт доріг, на соціальні виплати та низку інших важливих речей.

Безумовно, в нашій країні ні на що не вистачає коштів через те, що нині посиленими темпами лже-патріоти, які засіли в адміністрації Президента, в Кабінеті Міністрів та інших провідних установах України розкрадають державне багатство, вивозять його за кордон і в результаті маємо мінімальні доходи, мізерний бюджет, який не знаємо, як розділити на усі галузі, аби кожна галузь хоч якось та й функціонувала, низькі зарплати і такий же рівень життя громадян. Звичайно, діючому режиму на це начхати, адже його представники за час свого правління надбали собі усякого добра на майбутні роки, а ті проблеми, які вони наробили в країні - залишать у спадок наступній владі, якій уже не буде з чим працювати. Президент постійно говорить про те, що в Україні успішно відбувається пенсійна реформа, але насправді, як бачимо, про якийсь успіх у цій справі смішно говорити, якщо пенсіонерам нема звідки виплачувати пенсії!

Українці повинні об'єднатися і висловити свій протест проти свавілля олігархів. Тільки разом ми зможемо зупинити знущання над українським народом.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.