Рієлтерам та орендодавцям час подати декларацію про майновий стан і доходи

05 Бер 2015 / 12:16 | Переглядів: 2136

Декларація

Громадяни, які отримують дохід від надання своєї нерухомості в оренду чи суборенду, житловий найм чи піднайм іншому громадянину, є особою, відповідальною за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету. При цьому об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, визначеної в договорі оренди, але не менше мінімальної суми орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди.

Такий платник податку-орендодавець зобов'язаний самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України. Податок сплачується щокварталу, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу.

У разі нотаріального посвідчення договору оренди нотаріуси зобов'язані надіслати інформацію про такий договір до відповідного органу ДФС за адресою орендодавця. Рієлтери також надають інформацію про укладені за їх посередництвом договори про оренду нерухомості до органу ДФС за місцем своєї реєстрації.

Сума отриманого доходу та сплаченого протягом звітного року податку за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яку необхідно подати до 1 травня 2015 року до податкових інспекцій за місцем реєстрації.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.