Реєстрація платником ПДВ доступна для всіх

01 Лют 2014 / 12:35 | Переглядів: 2034

Декларація

Законом України від 24.10.2013 № 657-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень" змінено окремі норми Кодексу, що регламентують питання реєстрації платників ПДВ.

Так, даним закономправо добровільної реєстрації платником податку на додану вартість поширено також і на осіб, які лише планують здійснювати господарську діяльність (до внесення даних змін платником податку добровільно могли зареєструватися лише особи, які вже здійснювали оподатковувані операції з постачання товарів/послуг).

Крім того, скасовано такі документи, як свідоцтво про реєстрацію особи платником податку на додану вартість та свідоцтво про реєстрацію як суб'єкта спеціального режиму оподаткування (далі - Свідоцтво) та надано право платникам податку на додану вартість за їх запитом отримувати витяги із реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів.

Підтвердженням факту реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності платником податку на додану вартість є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-порталі Міндоходів, яка оновлюється щоденно.

Реєстрація платників ПДВ та внесення реєстраційних даних до реєстру платників ПДВ здійснюється протягом 5 робочих днів від дати надходження реєстраційної заяви до органу Міндоходів.

За запитом платника орган Міндоходів надає безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з реєстру платників ПДВ. Отримання витягів з реєстру не є обов'язковим, оскільки дані про реєстрацію платників ПДВ щоденно оприлюднюються.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.