Реформа житлового господарства перетворить мешканців багатоповерхівок на справжніх власників свого будинку

04 Гру 2015 / 10:15 | Переглядів: 1920

=ш0возщв0г8нвшщи

Реформа житлового господарства перетворить мешканців багатоповерхівок на справжніх власників свого будинку. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, під час брифінгу "Реформування житлово-комунального господарства: підсумки року".

"Цього року, а саме 1 липня, вступив у дію Закон України "Про особливості здійснення прав власності мешканців багатоквартирних будинків". Це перший, і я б сказав революційний, закон для України, який дозволяє мешканцям багатоквартирних будинків по-справжньому відчути себе власниками не тільки квартир, а й реальними співвласниками всього будинку. Зараз триває перехідний період, який має завершитися 1 липня 2016 року. І до цього часу мають бути створені різні форми власності від ОСББ до керуючих компаній, управителів", - сказав він.

За словами Едуарда Кругляка, Мінрегіон також розробив низку підзаконних актів, які дозволять запрацювати цьому закону на повну силу.

"Міністерством юстиції вже зареєстровано нову редакцію типового статуту ОСББ та протокол зборів власників ОСББ. Також готовий, і, сподіваюся, найближчим часом Уряд його схвалить, порядок списання з балансу багатоквартирних будинків", - зазначив він.

Крім того, за словами Едуарда Кругляка, зараз в Мінрегіоні працюють над проектом постанови, яка дозволить вивести землю з-під багатоповерхівок та прибудинкову територію безпосередньо у власність мешканців будинку.

Довідка

На сьогодні в Україні налічується 74 900 багатоповерхових будинків. З них 14 815 будинків - це ОСББ. За перше півріччя 2015 року в регіонах утворено 312 ОСББ.

minregion.gov.ua

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.