Реалізація проекту з реконструкції котелень у Тернополі є важливим кроком на шляху до енергоефективності

04 Гру 2015 / 11:21 | Переглядів: 1646

ш-0453-43-0г943

Заступник міського голови Владислав Стемковський прийняв участь у ІІ шведсько-українському форумі з енергоефективності та чистих технологій, під час якого було презентовано шведські інноваційні рішення у сферах центрального опалення, водоочистки, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики.

На заході був присутній також директор північної екологічної фінансової корпорації "НЕФКО" Magnus Rystedt. Разом із Владиславом Стемковським він обговорив проект "DemoUkrainaDH у місті Тернопіль", на який корпорація виділила грантових та кредитних коштів у сумі більше 600 тисяч євро.

"Корпорація "НЕФКО" зацікавилися тернопільським проектом, оскільки у ньому є інноваційність. Ми пропонуємо не будівництво нової котельні чи реконструкції котельні, а хочемо замінити лише пальники з газових на пілетні у вже існуючих котельнях, що дозволить відмовитися від газу та використовувати інші види палива, - розповідає Владислав Стемковський. - Імовірно, що згодом такі технологічні рішення будуть використовуватися й у інших містах".

Magnus Rystedt зазначає, що проект у Тернополі, хоч і не вирішить усіх проблем міста, проте є важливим кроком на шляху до енергоефективності.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.