Прокуратура захищає суб’єктів підприємництва та принципово реагує на факти протиправного втручання у їхню діяльність

11 Лис 2013 / 14:44 | Переглядів: 1947

підприємець

Органи прокуратури області продовжують послідовну роботу, спрямовану на зниження адміністративних бар'єрів для розвитку і функціонування малого та середнього бізнесу в області, недопущення фактів тиску органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, державного контролю та правоохоронних органів на суб'єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, прокуратурою Шумського району проведено перевірку у діяльності місцевого органу самоврядування, у ході якої виявлено факти необґрунтованого завищення вартості земельних ділянок суб'єктам підприємницької діяльності.

Міська рада своїми рішеннями встановила ціни продажу земельних ділянок у більшому розмірі, ніж їх експертна грошова оцінка, на загальну суму майже 10 тисяч гривень.

На усунення зазначених порушень, прокурором району органу місцевого самоврядування внесено документ прокурорського реагування.

Завдяки активній позиції прокуратури, незаконні рішення міської ради скасовано та права підприємців поновлено.

Загалом, органами прокуратури області, за результатами проведених у поточному році перевірок з питань додержання конституційних засад підприємницької діяльності в органах місцевого самоврядування, виконавчої влади, контролюючих та правоохоронних органах, внесено 133 подання, які розглянуто із вжиттям заходів, скасовано 12 незаконних актів, до відповідальності притягнуто 131 посадову особу, з яких 105 - органів державного контролю.

Додатково:

Нагадаємо, що з метою виключення випадків незаконного втручання контролюючих органів та органів влади у діяльність підприємств, установ, організацій та інших господарюючих суб'єктів, у прокуратурі області діє телефон "гарячої лінії" - (0352) 52-03-33.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.