Продали одне легкове авто: декларація подається?

27 Бер 2018 / 11:51 | Переглядів: 975

Понад 100 розкішних автомобілів «привезуть»  бюджету близько 3 мільйонів гривень

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що триває кампанія декларування доходів фізичних осіб. Податкова декларація про майновий стан і доходи за наслідками 2017 року для громадян подається у термін до 2травня цього року.

Дохід фізичної особи - платника податку від продажу (обміну) об'єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5%.

При цьому, як виняток, дохід, отриманий платником від продажу чи обміну протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля чи мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Тому, якщо фізична особа отримала дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля (мотоцикла, мопеда), то такий дохід не оподатковується.

У такої фізичної особи не виникає обов'язку щодо сплати податку на доходи фізичних осіб і подавати річну декларацію про майновий стан і доходи, у цьому випадку не потрібно.

Звертаємо увагу, що врамках проведення кампанії декларування доходів в "Електронному кабінеті" (особистого кабінету) реалізовано можливість сформувати фізичними особами запити для отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізосіб-платників податків та отримати відповіді на такі запити.

В "Електронному кабінеті платника" також є можливість підготувати, заповнити танадіслати в електронному вигляді до податкової інспекції декларацію про майновий стан ідоходи. Граничний термін подання громадянами декларації про майновий стан і доходи до2травня 2018року включно.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.