Процедури започаткування бізнесу спростяться

09 Жов 2013 / 17:35 | Переглядів: 1949

підприємець

Ініціативи Міндоходів щодо спрощення та скорочення реєстраційних процедур під час започаткування бізнесу запрацюють з 1 січня наступного року.

Президент України Віктор Янукович вже підписав проекти законів „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків” та „Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків”.

За словами начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області Петра Якимчука, завдяки нововведенням із наступного року для того, щоб зареєструватися платником податку на додану вартість або єдиного податку майбутньому підприємцю не потрібно йти до податкової інспекції. „Усі документи прийматиме державний реєстратор, коли проводитиме реєстрацію юридичної чи фізичної особи-суб'єкта підприємницької діяльності. А вже потім реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів, не залучаючи до цього процесу платника,” - роз'яснив він.

Петро Миколайович також зазначив, що з часом відомство планує взагалі відмовитися від свідоцтва платника ПДВ та замінити його випискою з відповідного реєстру. „Передбачається, що відразу після реєстрації дані про платника будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів. - обґрунтував очільника податкової інспекції. - До речі, підприємці матимуть вільний і безкоштовний доступ до цього реєстру.”

Нагадаємо, що зазначені законопроекти розроблені відповідно до Національного плану дій на 2012 рік і Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки та прийняті Верховною Радою України 5 вересня 2013 року.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.