Про що платник ПДВ повинен пам’ятати з 1 лютого?

10 Лют 2015 / 07:16 | Переглядів: 1879

підприємець

Із 1 лютого реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) підлягають усі податкові накладні та розрахунки коригування до них (у т. ч. і ті, що не надаються покупцю, виписані за операціями із постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування) незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній/розрахунку коригування (п. 11 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Установлено перехідний період з 1 лютого до 1 липня, протягом якого реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, наведеною у п. 200'.З ПКУ. При цьому за порушення строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, складених у перехідний період, до постачальника не застосовуються штрафні санкції, передбачені абзацом другим п. 1201.1 ПКУ (в розмірі 10 % суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, у разі порушення строку реєстрації до 15 календарних днів).

Також з 1 лютого починають використовуватися електронні рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ, відкриті у територіальних органах Казначейства для суб'єктів господарювання, які зареєстровані платниками ПДВ до 1 лютого. Ті платники, які зареєструються після 1 лютого, почнуть застосовувати електронні рахунки з дати їх реєстрації платниками ПДВ.

Детальніше про це йдеться у листі ДФС України від 19.01.2015 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.