Про нове в укладанні договорів про визнання електронних документів

26 Лис 2017 / 06:49 | Переглядів: 2730

податкова електронний кабінет

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що 15 листопада 2017 р. набрав чинності наказ Мінфіну від № 557"Про затвердження Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами", який розроблено з метою нормативно-правового врегулювання обміну електронними документами з контролюючими органами.

Основними організаційно-правовими засадами цього Порядку визначено:

1)електронний документообіг здійснюється на підставі Договору про визнання електронних документів (далі - Договір), який укладається шляхом приєднання платника до Договору напідставі заяви про приєднання, що надсилається платником до контролюючого органу велектронному вигляді;

2)договори та пов'язані з ними повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису (ЕЦП), які станом на день набрання чинності наказом єчинними,продовжують діяти до виникнення визначених Порядком підстав;

3)електронні документи, що надходять до контролюючих органів від суб'єктів електронного документообігу на підставі діючих Договорів, приймаються до обробки;

4)фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб'єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням ЕЦП.

Податківці повідомляють, що 01.12.2017 р.відповідно до вимог наказу № 557 у відкритій частині електронного сервісу "Електронний кабінет платника" буде розміщено договори провизнання електронних документів для перегляду та надання платникам можливості подальшого приєднання до договору за основним місцем обліку.

У зв'язку із запровадженням з 1 січня 2018 р. інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний кабінет" відповідно до наказу Мінфіну від 14.07.2017 р. №637"Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету", можливість подання Заяви про приєднання доДоговору забезпечуватиметься, починаючи з 01.01.2018 р.

З метою створення комфортних умов для доопрацювання розробниками власних програмних забезпечень, а також формування і подання платниками Заяви про приєднання доДоговору за формою згідно з наказом № 557, електронні формати такої Заяви (а також Повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП, Заяви про припинення дії Договору, Повідомлення про припинення дії Договору) розміщено на суб-сайті офіційному веб-порталі ДФС урозділі "Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр електронних форм документів / Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів)".

У період з 01.12.2017 р. по 01.01.2018 р. Договори укладатимуться за формою, що діяла донабрання чинності наказу № 557.

Детальніше - у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10, 23-53-61.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.