Приватний готель і туристичний збір

18 Лип 2014 / 09:54 | Переглядів: 1917

Гроші

Я завершую будівництво приміщення, в якому планую відкрити готель. І постало питання: чи маю я платити туристичний збір. Знаю, що цей збір встановлений на даній адміністративній території, але договору з місцевою радою я не уклав?

Нагадаємо, що туристичний збір - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Питання щодо запровадження та ставки збору, вирішують місцеві ради в межах повноважень.

Справляння збору може здійснюватися, згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради, податковими агентами:

а) адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;
б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
в) юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Особливістю справляння збору є зазначення податковими агентами суми сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання під час надання послуг пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею).

Отже, якщо на вашій адміністративній території органом місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення туристичного збору, то юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які надають послуги з тимчасового проживання (ночівлі) є податковими агентами по справлянню туристичного збору, незалежно від того укладений договір з місцевою радою чи ні.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.