Прийнято зміни до бюджету Тернополя

26 Січ 2016 / 14:10 | Переглядів: 1555

міська рада тернопіль

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати проголосували за внесення змін до рішення "Про бюджет міста Тернополя на 2016 рік". Наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла державний бюджет та зобов'язала привести усі міські бюджети у відповідність.

"Замість того, щоб додати кошти на зарплати освітянам та медикам, держава забрала із цих видатків майже 50 мільйонів. Це означає, що імовірно ці кошти доведеться виділяти із міського бюджету Тернополя. Одночасно дохідна частина бюджету міста збільшиться на 13,4 мільйони гривень, - розповідає міський голова Сергій Надал. - У змінах до бюджету передбачено також фінансування п'яти професійно-технічних училищ міста та Технічного коледжу у сумі 18,2 млн. гривень, харчування учнів пільгових категорій у школах, що раніше здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету, та харчування дітей у спортивному ліцеї".

Очільник Тернополя також зазначає, що у бюджеті, у зв'язку з важким фінансовим становищем, передбачена фінансова підтримка комунальним підприємствам "Тернопільводоканалу" у сумі 2 млн. грн., "Тернопільміськтеплокомуненерго" - 2,7 млн. грн. та "Тернопільелектротранс" - 4,5 млн. грн.

Варто відзначити, що у змінах до бюджету Тернополя передбачено кошти на співфінансування з державного фонду регіонального розвитку реконструкції декількох об'єктів: ЗОШ №16, на заміну вікон у лікарня №3, реконструкцію інфекційного відділення по вул. Пирогова та для реконструкція дамби по вул. Руська.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.