Працівник не вийшов на роботу: подаємо «скасовуюче» повідомлення

31 Сер 2017 / 08:00 | Переглядів: 2410

Нові вакансії

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що частиною третьою статті 24 Кодексів законів про працю визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без:

  • укладення трудового договору, оформленого наказом чирозпорядженням власника або уповноваженого ним органу,
  • повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку.

Якщо потенційний працівник змінив своє рішення, у призначений день невийшов на роботу, можна запропонувати йому написати заяву про припинення трудового договору за згодою сторін та анулювати наказ про прийняття на роботу.

Не слід забувати про те, що в перший день роботи з працівником міг статися страховий випадок за державним соціальним страхуванням, тому скасовувати наказ про прийняття на роботу бажано за наявності відповідної заяви працівника.

У разі припинення трудового договору та скасування наказу про прийняття нароботу можна подати "скасовуюче" повідомлення. Якщо ж трудовий договір діє, алюдина просто не вийшла на роботу, "скасовуюча" форма повідомлення неподається.

Зокрема, таке повідомлення роботодавці міста Тернополя й Тернопільського району можуть подати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, в залі прийому звітності та вхідної кореспонденції. Телефон для довідок: 43-46-10.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.