Працевлаштування

23 Жов 2013 / 07:18 | Переглядів: 1762

зайнятість центр семінар партнери

В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень - вересень 2013 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовано 3663 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2012 року - 2942 чол.).

З початком вступу в дію з 28 березня 2013 року нормативних актів щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру відповідно до нового Закону України "Про зайнятість населення", у квітні - вересні 2013 року 338 осіб направлені на громадські та тимчасові роботи.

З початку 2013 року 47 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 20 жінок, 28 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 11561,5 грн.

Закон України "Про зайнятість населення", що набув чинності з 1 січня 2013 року, передбачає стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них за направленням центру зайнятості безробітних, які не спроможні на рівних конкурувати на ринку праці та потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню шляхом виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. За липень - вересень 2013 року із 23 підприємствами, які юридично зареєстровані у місті Тернополі, укладені договори на працевлаштування 39 безробітних Тернополя та Тернопільського району.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.