Помилки у звітності з єдиного соцвнеску можна виправити до закінчення терміну подання цього звіту

23 Жов 2013 / 14:37 | Переглядів: 2315

Декларація

Що робити, якщо у звітності з єдиного соціального внеску за вересень цього року виявлено помилку до закінчення терміну подання цього звіту? (запитували під час семінару)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області.

Виправлення помилок у звітності по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування дещо відрізняється від методики виправлення помилок, передбаченої для податкової звітності. Саме тому у звітності по ЄСВ відсутні такі реквізити як "Звітна", "Звітна нова" або "Уточнююча".

В той же час, у разі виявлення помилки у звіті, страхувальник має право до закінчення терміну подання цього звіту повторно сформувати та подати звіт до органу доходів і зборів за місцем взяття на облік.

Чинним вважається останній електронний або паперовий звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності, визначених Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міндоходів України від 09.09.2013 р. № 454.

Що стосується терміну подання цього звіту, то страхувальники, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у частині подання звіту за таких осіб зобов'язані формувати та подавати до органів доходів і зборів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

При цьому, якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, то останнім днем подання звіту вважається перший після нього робочий день.

Оскільки 20 жовтня - вихідний день, то кінцевий термін подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за вересень місяць - 21 жовтня 2013 року включно. Саме по цю дату страхувальник може повторно сформувати та подати звіт по ЄСВ за вересень 2013 року до органу доходів і зборів за місцем взяття на облік, останній варіант якого буде вважатись чинним.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.