Податкові міліціонери борються з контрафактом

28 Лют 2013 / 17:10 | 1 коментар | Переглядів: 3400

dvd знищення дисків трактором

Майже 700 одиниць „піратської” продукції аудіовізуальних творів та фонограм на DVD-дисках, упаковки яких не марковані контрольними марками, виявили протягом лютого цього на ринках обласного центру податкові міліціонери. Орієнтовна вартість контрафакту 20,5 тис.грн. Про це повідомив перший заступник начальника - начальник відділу податкової міліції Тернопільської об'єднаної ДПІ Василь Громляк під час брифінгу для місцевих ЗМІ. Він зазначив, що це результат спільних заходів, які проводяться податковими міліціонерами спільно з Державною службою інтелектуальної власності України і спрямовані на викриття та припинення порушень вимог Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних". Об'єктом відпрацювання стали розповсюджувачі контрафактних примірників аудіовізуальних творів.

Так, нещодавно на території ринку „Тріумф” встановлено факт реалізації примірників DVD-дисків з аудіовізуальними творами без контрольних марок встановленого взірця. Реалізацію здійснював тернопільський приватний підприємець. Дані диски реалізовувались без контрольних марок встановленого зразка. Контрафактну продукцію у кількості понад 400 примірників на загальну суму 13 290 грн. вилучено з незаконного обігу до вирішення питання згідно чинного законодавства.

Стосовно розповсюджувачів складено та направлено до суду протоколи про адміністративне правопорушення. За скоєне передбачена відповідальність у вигляді накладення адміністративного стягнення - штрафу на суму від 170 до 1700 гривень із конфіскацією контрафактних дисків. У разі вчинення впродовж року повторного порушення розмір штрафу зростає - від 850 грн. до 3400 грн. з конфіскацією "піратської" продукції. „Слід зазначити, що законом, крім адміністративної, передбачено і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень у цій сфері,” - констатував Василь Володимирович. Зокрема, статтею 216 Кримінального кодексу України, за незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених контрольних марок для маркування упаковок примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних чи голографічних захисних елементів передбачено покарання у вигляді штрафу у сумі від 8 500 грн. до 85 000 грн.

Загалом, на території Тернопільщини вилучено понад 2000 одиниць "піратської" продукції аудіовізуальних творів та фонограм на DVD-дисках, упаковки яких не марковані контрольними марками, на загальну суму понад 70 тис.грн. Матеріали перевірок направлені до суду.

У заході також взяв участь Микола Миколайович Христофоров - головний державний інспектор з питань інтелектуальної власності Управління контролю за використанням об'єктів інтелектуальної власності Державної служби інтелектуальної власності України. Він наголосив, що використання контрафактної продукції шкодить здоров'ю споживачів, а також ознайомив з основними реквізитами контрольних марок. Він закликав покупців бути уважними при придбанні DVD-дисків.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.