Податкова знижка за 2016 рік – лише до 31 грудня

07 Лис 2017 / 16:21 | Переглядів: 2924

податкова відсотки

Для отримання податкової знижки за результатами 2016 року фізособі необхідно подати декларацію про доходи за місцем своєї реєстрації до 31 грудня 2017 року.

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що податкова знижка для фізичних осіб, якінеєсуб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних абоюридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом.

Зокрема, податкова знижка надається, якщо фізособою протягом звітного року понесені витрати, пов'язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин під біопаливо, витратами на отримання доступного житла за державними програмами тощо.

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом нанарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рікне переноситься.

Отримати фахову консультацію та практичну допомогу у заповненні Декларації, можна уЦентрі обслуговування платників. Телефонидлядовідок: 43-46-40, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.