Податкова знижка: новації -2017

17 Січ 2017 / 11:29 | Переглядів: 2425

податкова відсотки

Аналіз поданих декларацій попередніх років для отримання податкової знижки свідчить, що найчисельнішим є декларування витрат за навчання. Найсвіжішими змінами до ПКУ передбачено, що розмір плати, який можна включати до податкової знижки, тепернеобмежуватиметься помісячним лімітом у вигляді прожиткового мінімуму, помноженого на 1,4 та округленого до 10 грн. Новацією є й те, що у податковій знижці можна буде враховувати витрати на навчання члена першого ступеня споріднення незалежно від того, отримувала така особа заробітну плату чи ні.

Однак, все це буде "працювати" у 2018 році - при поданні декларацій за 2017 рік. Ті,хтоцьогоріч реалізовуватиме право на податкову знижку за 2016 рік, повинні будуть керуватись помісячним лімітом - 1930 грн у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання.

Також, на сьогодні, діє норма, якщо член сім'ї, за навчання якого платили, паралельно отримував зарплату, податкової знижки, крім нього, нікому не нададуть. Як й раніше, податкова знижка не може перевищувати загального річного оподатковуваного доходу увигляді зарплати.

Детальніші консультації та надання практичної допомоги у заповненні Деклараціїпромайновий стан та доходи надаються у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.