Податкова соціальна пільга для самотньої мами

15 Сер 2013 / 13:08 | Переглядів: 2808

Мама і дитина

В сім'ї помер батько. Чи має право дружина, яка виховує двох неповнолітніх дітей, на підвищену податкову соціальну пільгу до заробітної плати?(М.Тимченко, м. Тернопіль)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області:

Так. Оскільки самотня матимає право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 150 відсотків звичайної податкової соцпільги. У цьому році це 860,25 грн. на кожну дитину віком до 18 років.

При цьому граничний розмір доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги, визначається як добуток суми 1610 грн. та відповідної кількості дітей. Тобто у вашому випадку заробітна плата не повинна перевищувати 3220 грн.

Дана норма регулюється пп. 169.1.2 та пп. "а" і "б" пп. 169.1.3 п. 169.1 ст. 169 розділу IV Податкового кодексу України.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.