Податкова на 93% скоротила перевірки підприємців

17 Тра 2012 / 12:36 | Переглядів: 2121

Гроші

Державна податкова служба в першому кварталі 2012 року скоротила перевірки касової дисципліни малого бізнесу на 93%, порівняно з аналогічним періодом 2011 року.

Про це заявив голова ДПСУ Олександр Клименко, повідомляє агентство УНІАН.

"На сьогодні на 93% скорочені перевірки (касової дисципліни бізнесу). Вони практично не проводяться, проводяться тільки там, де ризикоорієнтована система видає ризики", - сказав він. Клименко підкреслив, що "такі перевірки є крайнім методом впливу на недобросовісних підприємців".

"Більшість із них проводиться за заявами громадян або за інформацією держорганів про наявність правопорушень на господарських об'єктах платників податків", - зазначив Клименко.

За його словами, з початку 2012 року перевірено 618 підприємств малого бізнесу, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що в 15 разів менше порівняно з аналогічним періодом 2011 року.

В цілому, з початку року проведено 5977 перевірок суб'єктів господарювання, котрі здійснюють розрахунки в наявній формі, що на 70,5%, або на 14305 менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, в 2012 році скорочені суми донарахованих штрафів за порушення касової дисципліни.

Так, з початку року підприємцям пред'явлені штрафи на суму 28,9 млн гривень, що в 2,2 разу, або на 34 млн гривень, менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Також, нагадав Клименко, з початку року скорочені перевірки малого бізнесу.

"Планові перевірки бізнесу, ми провели статистику, вони скорочуються в рази... Сьогодні ми дійшли до 8 тисяч за рік (з 23 тис. у 2011 році)... Знову ж таки, перевірки тільки там, де з'являються податкові ризики", - сказав він.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.