Податківці відповідали на запитання по "Skype"

10 Бер 2015 / 12:16 | Переглядів: 2571

скайп

Хто повинен проводити розрахунок податку на нерухоме майно для фізичних осіб? З якого числа люди отримуватимуть платіжки та в який термін треба буде сплатити податок. Чи штрафуватимуть за невчасну сплату?

У 2015 році фізичним особам, платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податок буде нараховуватися податковою інспекцією за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) за 2014 рік у такому порядку:

  • у період з 1 січня по 31 березня 2014 року з житлової площі;
  • у період з 1 квітня по 31 грудня 2014 року з загальної площі об'єктів житлової нерухомості.
  • Податкові повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно надсилаються податковою інспекцією платнику податку - фізичній особі за місцем його податкової адреси до 1 липня 2015 року.
  • У разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання та/або авансових внесків з податку на нерухоме майно протягом строків, визначених Податковим кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:
  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Для отримання детальнішої інформації з цих та інших питань звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1 та за телефонами: 43-46-10 та 15-07, або в режимі он-лайн „Skype”: todpi1918 ( вівторок та четвер з 10 до 12 год. ).

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.