Платник єдиного податку після оподаткування коштів перевів їх з одного свого рахунку на другий. Чи буде це вважатися доходом?

27 Лис 2017 / 07:24 | Переглядів: 2512

податкова фінзвітність

Ви запитували у податкові:

Юридична особа - платник єдиного податку після оподаткування коштів перевів їх з одного свого рахунку на другий. Чи буде це вважатися доходом?

У Тернопільській ОДПІ роз'яснили, що доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначенійп. 292.3 Податкового кодексу.

Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку ІІІ групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

Для юридичної особи - платника єдиного податку ІІІ групи датою отримання доходу також є дата відвантаження товарів (виконання робіт, надання послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених Кодексом.

Отже, оподатковані кошти є прибутком підприємства, тобто власними коштами платника єдиного податку третьої групи - юридичної особи, які залишаються у розпорядженні підприємства.

Враховуючи вищевикладене, кошти, які після оподаткування переведені з рахунку платника єдиного податку ІІІ групи - юридичної особи на рахунок цього ж платника в іншому банку, непідлягають повторному оподаткуванню єдиним податком.

Докладніше - у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.