Підрозділи Тернопільської митниці Міндоходів працюють в звичному режимі

08 Вер 2014 / 16:00 | Переглядів: 1834

податкова будівля

Стабільне надходження платежів до бюджету є одним із важливих завдань органів доходів і зборів. Так, за словами в.о. начальника Тернопільської митниці Міндоходів Володимира Марцинюка, протягом січня-серпня 2014 року перераховано майже 296,7 млн грн митних платежів. Зокрема, 247,4 млн грн податку на додану вартість, 42,8 млн грн мита, 939,3 тис. грн плати за виконання митних формальностей, 616,8 тис. грн акцизного податку та 4,5 млн грн утилізаційного збору.

Ведення активної зовнішньоекономічної діяльності на сьогодні є важливою складовою економічного розвитку держави. Так, на кінець серпня поточного року у Тернопільській митниці Міндоходів на обліку знаходилось 767 учасників зовнішньоекономічної діяльності, з яких 364 активно здійснювали зовнішньоекономічні операції. Внаслідок цього працівниками відділу митного оформлення Тернопільської митниці Міндоходів протягом січня-серпня 2014 року оформлено 13050 митних декларацій, в тому числі 5451 - в митному режимі імпорт та 4137 - в митному режимі експорт. Також оформлено 230 тис. тонн вантажів, зокрема, 153 тис. - тонн в режимі експорт та 77 тис. тонн - в режимі імпорт. Зокрема, зазначений період характеризувався збільшенням об'ємів ввезення товарів, що мають велику вагу та незначну вартість - суміш нітрату амонію, сульфат магнію, бетонні блоки, скло листове, деревостружкові плити, керамічна плитка, папір.

Водночас загальний товарообіг у січні-серпні 2014 року становив 435,8 млн дол. США. Найбільш активно зовнішньоекономічні операції проводились з Польщею та Німеччиною.

Експорт товарів протягом звітного періоду становив 208,9 млн дол. США. Основними торгівельними партнерами при здійсненні експортних операцій були країни Європейського співтовариства, зокрема, Польща, та країни-учасниці Співдружності Незалежних Держав - Росія та Білорусія. Імпорт товарів здебільшого надходив з країн Європейського співтовариства, зокрема, з Польщі, Німеччини та Італії і становив 227 млн дол. США
"Також не менш важливим завданням є підвищення ролі сучасних електронних технологій. Так, на сьогоднішній день частка електронних митних декларацій, оформлених працівниками Тернопільської митниці Міндоходів, складає 100%.

Середній час оформлення однієї митної декларації становить 47 хвилин, в тому числі, в митному режимі експорту - 31 хвилину, імпорту - близько години. Згідно з Митним кодексом України дана норма становить до 4-х годин", - наголосив Володимир Марцинюк.

Інформаційно - комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.