Підприємець планує вирощувати свиней. Консультація від податкової:

15 Сер 2017 / 10:17 | Переглядів: 1576

свинарство

Підприємець планує вирощувати свиней в одному із сіл району. Чи буде він звільнений від сплати податку на нерухоме майно за свинарник, площею близько 400 квадратних метрів, як сільгоспвиробник?

Податковим Кодексом, а саме статтею 266, визначено, що не є об'єктами оподаткування податком на нерухоме майно будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Однак, стаття 14 Кодексу дає визначення, що сільськогосподарський товаровиробник - цеюридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби таїїпереробкою на власних чи орендованих потужностях.

Таким чином, фізична особа-підприємець, власник об'єкта нежитлової нерухомості, призначеної для використання усільськогосподарській діяльності, не може належати досільгоспвиробників у розумінні норм Податкового кодексу і, відповідно, повинен сплачувати податок на нерухоме майно, якщо інше не передбачено рішенням органу місцевого самоврядування при затвердженні ставок даного податку.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.