Підприємцям дозволили амортизувати

17 Січ 2017 / 01:30 | Переглядів: 1575

податкова ДФС

Змінами, внесеними до Податкового кодексу, підприємцям - загальносистемникам надано право амортизувати затрати на придбання (створення) основних засобів і нематеріальних активів, що використовуються у господарській діяльності. Про це інформували в управлінні податків ізборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ. Однак, як зазначили фахівці управління, амортвідрахування можна буде здійснювати лише за основними засобами, крім

земельних ділянок, об'єктів житлової нерухомості, легкових та вантажних автомобілів, яківоновлених змінах до ПКУ визнані основними засобами подвійного призначення.

Також, слід не забувати, про обов'язкове ведення в такому випадку, обліку амортизації окремо щодо кожного об'єкта основних засобів, для чого в податковій радять скористатись уже затвердженими бланками для бухгалтерського обліку основних засобів для юридичних осіб табухоблікових правил, викладених у п. 8 П(С) БО7 "Основні засоби".

Детальніші консультації у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 тазателефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.