Підприємці Тернопільського району оформили своїх найманих

07 Бер 2017 / 08:04 | Переглядів: 2070

Нові вакансії

Упродовж січня та лютого цього року до Тернопільської ОДПІ 498 суб'єктів господарювання Тернопільського району подали повідомлення про прийняття на роботу 1230 найманих працівників. З цієї кількості - 422 фізичні особи - підприємці прийняли на роботу 671 працівника. Про це інформував начальник відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб Тернопільської ОДПІ Ігор Задорожний.

Нагадаємо, що Порядок повідомлення податкової інспекції про прийняття на роботу працівників, затверджений постановою Кабміну 17.06.15р № 413. Повідомлення подається власником підприємства, установи (організації) чи фізичною особою до податкових інспекцій за місцем їх обліку як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Звертаємо увагу, що у випадку залучення тимчасових працівників за договорами цивільно - правового характеру, таке повідомлення подавати не потрібно. Однак, слід пам'ятати що при укладенні договору ЦПХ виконавець виконує роботу на власний ризик, він не є найманим працівником та на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку. Роботодавець за таким договором не забезпечує умови праці громадянина, тому, останній самостійно організовує виконання роботи (надання послуг) та не може використовувати засоби праці роботодавця. За договором ЦПХ оплачується не процес праці, а його конкретний результат, який визначається по закінченні певної роботи й оформлюється актом приймання - передачі.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.