Отримав формений одяг та розраховується

03 Лис 2017 / 07:35 | Переглядів: 2078

Формений одяг працівника

Бухгалтер фірми, що реалізовує пальне, запитує, чи потрібно включати до зарплати працівника вартість форменого одягу, який був отриманий заправником невдовзі перед звільненням і не повернутий?

Як зазначила начальник управління обслуговування платників Тернопільської ОДПІ ЛіліяВолянюк, відповідно до статті 165. Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, вартість спеціального (форменого) одягу та взуття, що надаються роботодавцем у тимчасове користування платнику податку, який перебуває з ним у трудових відносинах. Порядок забезпечення, перелік та граничні строки використання такого одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту встановлюються Кабінетом Міністрів України або спеціальними галузевими нормами.

У разі, якщо працівник, припинає трудові відносини з працедавцем та не повертає йому спеціальний, формений одяг, взуття чи інші засоби індивідуального захисту, граничний строк використання яких ще не настав, то вартість такого майна включається до складу місячного оподатковуваного доходу такого працівника. Це передбачено у статті 164 Кодексу.

Матеріали Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.