Отримати з бюджету відшкодування ПДВ можна шляхом оформлення облігацій державної позики

18 Чер 2014 / 06:07 | Переглядів: 1562

Гроші

Платники податку на додану вартість, які задекларували суми до відшкодування податку до 1 січня 2014 року, що підтверджені перевірками та не відшкодовані станом на 16.01.2014 року, можуть на добровільних засадах отримати відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики. Порядок зазначеного відшкодування ПДВ визначений постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2014 р. №139 "Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість", яка набрала чинності 27.05.2014 р.

Отримання відшкодування ПДВ у вигляді облігацій внутрішньої державної позики здійснюється на добровільних засадах. Для цього платнику податків необхідно подати відповідну заяву за формою, затвердженою постановою №139, до територіального органу Міндоходів за місцем реєстрації.

Номінальна вартість зазначених облігацій становитиме 1000 грн., а строк обігу - 5 років. Ставка дохідності по зазначених облігаціях встановлюється на рівні облікової ставки Національного банку України.

Погашення основної суми боргу по невідшкодованому ПДВ за отриманими облігаціями здійснюватиметься шляхом проведення виплат кожні шість місяців протягом строку обігу облігацій в розмірі 10 відсотків номінальної вартості облігації. Різниця між номінальною вартістю облігації та загальною сумою виплат з поступового погашення основної суми боргу становитиме амортизаційну вартість облігації, на яку нараховуватимуться та виплачуватимуться відсотки кожні шість місяців протягом строку обігу облігацій.

Оформлення облігацій внутрішньої державної позики прирівнюється до отримання платником податку бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на рахунок платника

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.