Отримали за кордону гроші у подарунок – подайте декларацію про доходи

23 Січ 2018 / 16:16 | Переглядів: 2111

долари 2

У Тернопільській ОДПІ повідомляють, що згідно з Податковим кодексом України до доходу, отриманому з джерел за межами України, відносять будь-який дохід, отриманий резидентами, зокрема й у вигляді подарунку.

У разі, якщо джерело виплат доходів є іноземним, суму такого доходу включають до річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб - отримувача, який у такому випадку зобов'язанийподати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Дохід оподатковується за ставкою 18%. Крім цього, такий дохід є об'єктом обкладення військовим збором, ставка якого складає - 1,5%.

Слід зазначити, що громадяни мають право зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України. Такий платник має визначити суму зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано подарунок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу чи об'єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2018 року декларація подається за новою формою, яказатверджена наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556.

З детальною інформацією щодо порядку заповнення декларації та її формою можна ознайомитись у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул.Білецька,1 чи за телефонами: 43-46-46, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.