Останнім часом кількість пасажирів в тернопільських тролейбусах збільшилась

28 Вер 2015 / 16:16 | Переглядів: 2138

троль 21434

За останні місяці кількість пасажирів у місцевому електротранспорті зросла вдвічі. Про це повідомив директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх.

Зростання пасажиропотоку дозволить підприємству покращити фінансові показники.

- При умові, що держава виконає свої зобов'язання і надасть субвенції, нам вдасться вийти в кінці року на плюсовий баланс, - зазначив Андрій Мастюх.

Варто відзначити, що збільшенню пасажирів у місцевому електротранспорті сприяло одразу два фактори. Перший - зростання вартості проїзду в маршрутках. Так з березня 2015 року замість звичних 2,5 грн. тернополяни стали платити 3 грн. Натомість тариф у тролейбусах залишився незмінним - 1,5 грн. Це удвічі дешевше, ніж проїзд у маршрутці. Така різниця є суттєвою для тернополян, тому частина з них пересіла на "рогатих". Крім того, право на безкоштовний проїзд у тролейбусах мають громадяни пільгових категорій. А учні та студенти платять лише 1 грн. Відтак електротранспорт залишається одним з найдешевших видів громадського транспорту. Попри зростання вартості електроенергії, у найближчих планах підприємства немає наміру збільшувати вартість проїзду.

Другий фактор - розширення електротранспортної мережі та покращення комфортабельності перевезень. Так, цього року відкрито дві нові транспортні гілки - на вул. Сахарова (район обласної дитячої лікарні) та вул. Лучаківського (масив "Дружба"). Це також дало змогу збільшити пасажиропотік в електротранспорті. І не менш важливим залишається той фактор, що традиційно Тернопіль оновлює тролейбусний парк, закупляючи чеські тролейбуси. Також у "рогатих" встановлено безкоштовний інтернет, відтак чимало студентів віддають перевагу електротранспорту, адже він не тільки дешевший, а й дозволяє завжди бути on-line.


Джерело:www.0352.ua/news/973823

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.