Особам з особливими потребами - руку підтримки

16 Гру 2014 / 10:24 | Переглядів: 1742

інвалід

Державна служба зайнятості завжди приділяє особливу увагу незахищеним верствам населення, в тому числі людям з інвалідністю. Такі громадяни отримують цілий спектр послуг у центрах зайнятості під час індивідуальної роботи із спеціалістом щодо їх працевлаштування. Державна служба зайнятості використовує сучасні інформаційні технології, а саме: створено вільний доступ до татч-скрінів, що містять інформацію про наявні вільні робочі місця та вакантні посади; безкоштовний телефонний сервіс; Інтернет - сайти з пошуку роботи; Інтернет-портал державної служби зайнятості "Труд".

У січні - листопаді 2014 року в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували на обліку 336 осіб з обмеженими фізичними можливостями. В результаті проведеної роботи 70 чол. працевлаштовані, 3 особи отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 13 чол. з обмеженими фізичними можливостями проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, 3 особи приймали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру - 28 чол. За станом на 1 грудня 2014 року на обліку перебуває 115 осіб. За станом на 01.12.2014 року підприємства міста подали інформацію про наявність 83 вільних робочих місць та вакантних посад для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями, які знаходяться у вільному доступі на Інтернет-порталі державної служби зайнятості "Труд".

Спеціалісти Тернопільського міськрайонного центру зайнятості сприяють особам з обмеженими фізичними можливостями у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації інвалідів, з урахуванням побажань інваліда, проводить професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних, надає профорієнтаційні та профінформаційні послуги, залучає до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, сприяє започаткуванню власної справи.

Начальник відділу статистики,
організаційної та інформаційної роботи
міськрайонного центру зайнятості Ірина Опалко

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.