Оподаткування невеликої приватної пивоварні

20 Тра 2014 / 17:09 | Переглядів: 2603

алкогоголь

Я підприємець, торгую продуктами харчування на спрощеній системі. У мене в планах є відкриття невеликої приватної пивоварні. Чи зможу я і далі сплачувати єдиний податок як виробник і чи буду платити акцизний податок. Як про це інформувати податкову?

Перелік товарів, що належать до підакцизних, визначено Податкововим кодексом України, в статті 215 якого прописано, що це є:

спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

нафтопродукти, скраплений газ;

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.

Підтвердженням реєстрації суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність з виробництва підакцизних товарів (продукції) та/або імпорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів, є інформація органів ліцензування, надана контролюючому органу за місцезнаходженням таких суб'єктів господарювання. А інші суб'єкти господарювання (і ті, хто виготовляє пиво) підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку шляхом подання декларації акцизного податку до податкового органу за їх місцезнаходженням (проживанням) - не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому розпочато господарську діяльність (до 20 числа). Це передбачено статтями 212 та 223 ПКУ.

Окремих документів, що підтверджують реєстрацію суб'єкта господарювання платником акцизного податку, Податковим кодексом України не передбачено.

Розпочавши виробництво пива, Ви не зможете надалі перебувати на спрощеній системі оподаткування, оскільки це заборонено статтею 291 кодексу. Для цього потрібно самостійно відмовитись від даної системи оподаткування та перейти на сплату інших податків та зборів. Заява подається не пізніше ніж за 10 днів до початку нового календарного кварталу (року), а перехід - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від сплати єдиного податку.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.