Оновлено перелік витрат безоплатних адвокатів

25 Січ 2014 / 05:59 | Переглядів: 1636

законопроект

Фізичні особи, які здійснювали незалежну професійну діяльність та надавали у звітному податковому році безоплатну вторинну правову допомогу і при цьому отримували з бюджету оплату за надання цих послуг та відшкодування витрат відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 р. № 305 (далі - постанова №305), мають спершу включити одержану з бюджету суму (зокрема, й суму відшкодованих витрат) до оподатковуваного доходу.

Лише за таких умов адвокат врахує документально підтверджені витрати, пов'язані з наданням безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема:

- витрати на проїзд транспортом загального користування (крім авіаційного);

- витрати на паливно-мастильні матеріали у разі використання власного транспортного засобу.

До транспорту загального користування належать, зокрема, залізничний, морський, річковий, автомобільний, а також міський електротранспорт, у тому числі метрополітен.

Фактично сума чистого доходу адвоката за отриманим відшкодуванням витрат у разі здійснення безоплатної вторинної правової допомоги дорівнюватиме нулю. До чистого ж доходу, з якого потрібно сплатити податок на доходи, потрапить сума оплати послуг адвоката, передбачена постановою №305.

Детальніше про це - в Узагальнюючій податковій консультації щодо переліку витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, затвердженій наказом Міндоходів України від 30.12.2013 №885.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.