Новорічні подарунки та квитки на новорічно-різдвяні заходи, що з оподаткуванням?

03 Гру 2017 / 07:16 | Переглядів: 2800

Новорічні подарунки

У Тернопільській ОДПІ роз'яснили, що відповідно до Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань),якщо їх вартість неперевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати(у розрахунку на місяць), встановленої на1січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2017 році - 800 грн). Вартість таких дарунків роботодавець (інша особа, щонадає дитячі подарунки) відображає уподатковому розрахунку за ф. №1ДФза ознакою доходу "160".

Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, які надаються платникові податків, перевищує у 2017 році 800 грн, то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та у формі №1ДФ зазначати за ознакою доходу "126", якдодаткове благо. Крім того, якщо вартість подарунку перевищує 800 грн, із суми перевищення слід сплатити й 1,5% військового збору.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.