Новий порядок надання узагальнюючих податкових консультацій

19 Лис 2017 / 14:32 | Переглядів: 1207

Податкова Центр обслуговування платників податків

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що 3 листопада 2017 року набув чинності наказ Мінфіну №811, яким затверджено Порядок надання узагальнюючих податкових консультацій.

Даний Порядок визначає процедуру надання Міністерством фінансів України узагальнюючих податкових консультацій (УПК). Ним обумовлено, що УПК надаються:

- за результатами періодичного узагальнення індивідуальних податкових консультацій, наданих контролюючими органами платникам податків;

- у разі наявності обставин, що свідчать про неоднозначність окремих норм податкового таіншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на контролюючі органи.

У разі скасування судом наказу Мінфіну про затвердження УПК, буде надана нова податкова консультація з урахуванням висновків суду.

Такі узагальнюючі податкові консультації будуть оприлюднюватись на офіційному веб-порталі Мінфіну протягом 5 календарних днів з дня їх надання. Однак податківці зазначили, щоУПК не є нормативно-правовими актами.

Докладніше - у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.