Нові штрафи за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

25 Вер 2014 / 08:15 | Переглядів: 3620

алкоголь несанкціонована торгівля

З 4 вересня 2014 року набрав чинності Закон України від 12 серпня 2014 № 1638-VII, яким внесено зміни до Податкового кодексу та Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", які передбачають посилення контролю за обігом підакцизних товарів та правил торгівлі горілчаними виробами.

Зокрема, у разі встановлення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії застосовується фінансова санкція в розмірі 200 відсотків від вартості отриманої партії товару, але не менше 17,0 тис. грн. (до цього часу - 1,7 тис. грн.). За роздрібну торгівлю алкоголем через електронний контрольно-касовий апарат, не зазначений у ліцензії - 200 відсотків вартості реалізованої через такий апарат продукції, але не менше 10,0 тис. грн. (до цього - 1,0 тис. грн.). У випадку зберігання спирту, алкогольних напоїв, або тютюнових виробів у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру - 100 відсотків вартості товару, який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 17,0 тис. грн. (до змін - 1,7 тис. грн.).

Також, збільшено фінансові санкції:

  • за оптову або роздрібну торгівлю коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни - 100 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 10,0 тис. грн. (до цього - 5,0 тис. грн.);
  • за роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів - 100 відсотків вартості наявних у суб'єкта господарювання тютюнових виробів, але не менше 10,0 тис. грн. (до цього - 1,0 тис. грн.);
  • за виробництво, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку - 200 відсотків вартості товару, але не менше 17,0 тис. грн. (до цього - 8,5 тис. грн.).

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.