Німеччина заробила на кризі Греції

09 Кві 2012 / 11:08 | Переглядів: 4449

Німеччина

Німеччина заробила на грецькій кризі, заявив в інтерв'ю журналу Spiegel екс-міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос, голова лівоцентристської партії ПАСОК.

Між Берліном і Афінами існує низка непорозумінь щодо програми кредитування Греції. Німеччина є провідним донором двох пакетів підтримки з боку ЄС і МВФ на суму близько 240 мільярдів євро. Також Берлін зіграв головну роль у списанні грецького боргу перед приватними кредиторами на 100 мільярдів євро.

Проте багато хто в Греції незадоволений жорсткими скороченнями, які потрібні в обмін на кредити. "Німецький міністр фінансів може позичати гроші практично без відсотків, а згодом він позичає їх нам під певний відсоток", - сказав Венізелос.

За його словами, Німеччина заробила, таким чином, близько 400 мільйонів євро за останні два роки. Греція стала першою країною, яка втратила можливість позичати під пропоновані ринком відсотки і вдалася до кредитів ЄС і МВФ, відзначає РИА Новости.

За матеріалами РІА Новини

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.