Недобросовісна конкуренція

08 Сер 2013 / 16:00 | Переглядів: 2815

антимонопольний комітет лого

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету припинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що мало місце в діях ФОП Кузь А.М. Так, Відділенням встановлено, що підприємець рекламував продукцію іншого виробника у рекламних буклетах, як власну. Такі дії підприємця у конкуренції суперечать торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало ФОП Сулипі Р.Н. припинити порушення конкуренційного законодавства у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей щодо споживчих властивостей товару. Так, підприємець розміщувала назву "Дитяча" на етикетках варених ковбас вищого сорту, які не призначені для дитячого харчування.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало ПАТ "Львівський жиркомбінат" припинити порушення конкуренційного законодавства у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб на упаковках майонезів власного виробництва неправдивих відомостей щодо складу продукту. Так, товариство розміщувало на етикетках майонезів твердження "на справжніх жовтках", проте до складу продукту входить жовток яєчний ферментований рідкий.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало ФОП Мацик Р.М. припинити порушення конкуренційного законодавства у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неточної інформації щодо назви та виду ковбасних виробів. Так, підприємець виробляв ковбасну продукцію відповідно до технічних умов, проте використовував для власної продукції традиційні загальновідомі назви, що могло ввести споживачів в оману.

Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 68 тис.грн. ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат" за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, підприємство повідомляло невизначеному колу осіб на споживчих упаковках сирів м'яких "Фета" власного виробництва неправдиві відомості щодо споживчих властивостей та виду продукту (твердження "Фета"), що могло вплинути на наміри споживачів із придбання товарів даного суб'єкта господарювання.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.