НБУ: Попит населення на валюту впав у чотири рази

10 Кві 2012 / 15:01 | Переглядів: 2221

Гроші

Попит на іноземну валюту з боку населення впав у чотири рази, вважає директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

Її щодо цього розміщена на сайті регулятора.

Якщо взяти за основу березень, лютий минулого року, то у нас падіння обсягів чистого попиту на іноземну валюту з боку населення в чотири рази ", - наголосила вона.

За словами Щербакової, активну участь Національного банку в березні повністю звелася до нуля. "Тобто, ми не продавали валюту, ми проводили тільки невеликі інтервенції для поповнення золотовалютних резервів", - сказала вона.

Щербакова наголошує, що останнім часом спостерігається зростання надходжень інвалюти в фінансову систему і зниження попиту на готівкову валюту з боку населення.

Раніше повідомлялося, що станом на 1 квітня 2012 золотовалютні резерви Нацбанку України склали $ 31,129 млрд. Таким чином, за місяць резерви зросли на $ 79 млн. в еквіваленті, або 0,3%. Україна змогла вперше за півроку наростити золотовалютні резерви, наголошували в НБУ.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.