«Наболіле» щодо квартальної звітності

08 Лис 2017 / 07:03 | Переглядів: 1696

податкова фінзвітність

На тренінгу, проведеному спеціалістами Тернопільської ОДПІ, по квартальній звітності роз'яснювали, як заповнюється податкова декларація фізособою-підриємцем платником єдиного податку у разі самостійно виправлення допущених раніше помилок.

Так, фахівці зазначили, що Декларація може подаватися фізичною особою-підприємцем - платником єдиного податку як звітна (звітна нова), так й уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 декларації).

У разі подання звітної (звітної нової) декларації, у полі 02 такої декларації зазначається звітний (податковий) період, за який вона подається. Якщо у складі звітної (звітної нової) уточнюються показники минулих звітних періодів, то у полі 03 декларації зазначається звітний (податковий) період, який уточнюється.

При цьому, у складі звітної або звітної нової декларації платник може уточнити показники декларації за один податковий (звітний) період, що минув.

У разі подання уточнюючої декларації у полях 02 та 03 такої декларації податковий (звітний) період та податковий (звітний) період, який уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному (податковому) періоду, що уточнюється.

Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюється у складі звітної (звітної нової) декларації, то фізична особа - підприємець - платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подаєтьсядекларація, у відповідних розділах з ІІ по ІV декларації, тавизначає:

виправлені податкові зобов'язання по єдиному податку за звітний (податковий) період урозділі V декларації (рядки 08 - 14);

Якщо виправлення проводиться в уточнюючій декларації, то фізична особа - підприємець - платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється у відповідних розділах зІІ по ІV декларації, та визначає:

податкове зобов'язання за звітний (податковий) період, що уточнюється врозділіVдекларації (рядки 08 - 14);

суму збільшення (зменшення) податкового зобов'язання по єдиному податку у зв'язку звиправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3% від суми збільшення) у розділі VІ декларації (рядки 15 - 20).

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.